dimarts, 17 d’agost del 2010

El Concurs de Pintura Ràpida de Tossa va nèixer el 1957.

     El 22 de setembre de 1957, es va fer la primera edició del “Premi Internacional Tossa de Pintura Ràpida”. Tres premis nomès i amb una única idea de promoció de la vila, “El tema podrá ser de libre elección a gusto del artista, pero se referirá a un motivo de Tossa o sus alrededores”. Tres premis que ascendien a 14.500 pessetes (87,15 euros d’ara), però clar, era l’any 1957.
Van atendre a la convocatòria 56 artitstes i els guanyadors de la primera edició van ser Bosch Roger, Juan Sibecas i Manes Licktemberg. Els premis es van otorgar un acte celebrat a la terrassa del Capri.
     La idea de fer un concurs de pintura ràpida, va sorgir del periodista italià Carlo Bianchi, segons escriu a “Los Sitios” Narcís Fonalledas al setembre de l’any 1983. Idea ben acollida per l’ajuntament de l’època “sota l’encertada direcció del secretari del concistori i la col·laboració de Lluís Casares, Isidro Padrí i el que escriu aquesta crònica (Narcís Fonalledas)”. Fonalledas desmentia així una informació apareguda en un setmanari de Girona, el qual s’atribuia la idea del concurs, a diferents pintors de l’època.
     El primer jurat qualificador va ser format per Carlo Bianchi, Joan Ramon Masoliver, Oscar Zügel, Lola Bech, Lluís Casares, Isidro Padró, Josep Vall-llosera, Narcís Fonalledas i F. Suñer en represetnació del Foment de Turisme de Girona.
     La segona edició del concurs de pintura ràpida de Tossa, ja va comptar en més premis i es va dividir en tres categories: Oli, aquarel·les i altres procediments. Ja a la edició del 1960, es va afegir una novetat, la d’un concurs paral·lel, que consistia en fer un cartell anunciador de la celebració del concurs de pintura ràpida.
     Al 1961, el concurs arribava a la cinquena edició. Tal era l’èxit, que fins hi tot l’ajuntament de Tossa, va posar a disposició dels participants, un autobús des de Girona, per els participants.


Retall de diari. 14 de setembre de 1957. "Los Sitios de Gerona".

ELS VIDEOS DE TV TOSSA

Los vídeos de tvtossa en Dailymotion